Nieuws

 

De Brêge coaching is zondag 30 september te vinden op de Boerderij Doe-dag

Deze dag is gericht op (groot)ouders en (klein)kinderen om eens een kijkje te nemen op een boerderij. De Brêge coaching heeft een kraampje op de streekmarkt waar je kennis met ons kunt maken en waar informatie te verkrijgen is over het aanbod van kindercoaching, magnetiseren en helend ademen. Een aanbod voor alle leeftijdsgroepen.

Verspreid over het erf zijn allerlei kinderactiviteiten, van schminken, tot koe melken en van pony pimpen tot klompen vangen. Daarnaast is er een streekmarkt met allerlei organisaties die betrokken zijn bij deze regio en / of de landbouw. Natuurlijk laat de ABO de bezoekers ook graag proeven van heerlijke zuivelproducten.

Boerderij Doe dag, zondag 30 september van 11.00 – 16.00 uur op het melkveebedrijf van de familie Van de Bijl, Oosterwoldseweg 43b in Oldeberkoop. Meer informatie kunt u vinden op de website: www.abo-ooststellingwerf-ltonoord.nl en op de facebookpagina:                ABO Doe-dag

 

Boeren goodiebag

Omdat de ABO dit jaar 25 jaar bestaat, krijgt de Doe-dag een feestelijk tintje. Er zijn extra kinderactiviteiten en de streekmarkt is groter dan andere jaren. Daarnaast worden er verspreid over de dag 25 boeren goodiebags weggegeven.

Boerderij

De familie Van de Bijl heeft een melkveebedrijf met ongeveer 100 koeien en 50 stuks jongvee (dat zijn de dieren tussen 0 en 2 jaar). De koeien worden gemolken met een robot, dat gaat 24 uur per dag door. Dus u kunt zeker zien hoe dat gebeurt. Wat bijzonder is aan deze boerderij is dat het aan het omschakelen is van een gangbare bedrijfsvoering naar een biologische bedrijfsvoering. Deze omschakeling neemt 2 jaar in beslag. Vanaf half oktober mag fam. Van de Bijl biologische melk leveren. Ook over biologische landbouw is informatie te vinden tijdens de Doe-dag. 

 

De Brêge Coaching Helend ademen

Helend ademen programma

In 6 avonden of ochtenden opnieuw naar je lichaam leren luisteren.

Wil je ervaren welke ontspanning de adem je brengt?

Is er bij jou de behoefte iets te veranderen in je eetpatroon.

Of wil je meer gaan bewegen maar kom je er nog niet toe?

Schrijf je dan in voor het Helend ademen programma en zet je wensen op dit vlak om in daden.

Dit programma is gebaseerd op 4 pijlers:

ademhaling, voeding, beweging & ontspanning.

In zes stappen, gespreid over 6 avonden of ochtenden, worden 6 thema’s nader toegelicht.

We doen adem- en bewustwordingsoefeningen en delen eigen ervaringen.

Daarnaast krijg je ook advies rond voeding, beweging en ontspanning.

De Helende adem stimuleert jouw zelfgenezend vermogen.

Het programma neemt je stap voor stap mee, zodat je daadwerkelijk gaat begrijpen, voelen, ervaren en toepassen.

Er is plek voor maximaal 5 deelnemers per reeks van 6 avonden of ochtenden.

Prijs:- Reeks van 6 avonden of ochtenden: €170,- pp

Inschrijven bij: Lucie van Dijk: info@debregecoaching.nl

06 404 709 11

 

 

Aanvullend Workshop Helend ademen

        

Na het afronden van het programma is er de mogelijkheid deel te nemen aan een workshop  Helend ademen.

 

 

 

Agenda

Workshop Helend ademen

Je kunt zelf een groepje vormen ( minimaal 2 personen ) waarmee je een workshop Helend ademen wilt ervaren, we plannen dan in overleg een datum of data en locatie.

Ga voor meer informatie naar diensten.

Een individuele of duo-sessie is op afspraak mogelijk. Je bent van harte welkom om een afspraak te maken. Neem gerust contact op zodat we een passende afspraak kunnen maken.

 

 

               

                                                                                                

 

Workshop Helend ademen voor kinderen 

De kracht van je ademhaling

Ademen is leven.

Je kind in contact met de eigen kracht door de ademhaling ten volle te benutten.

Zoek je, buiten de bekende sport en hobby mogelijkheden, naar een geheel nieuwe plek waar vooral het innerlijk van je kind centraal mag staan? Een plek waar je kind zich thuis zal voelen omdat het helemaal zichzelf mag zijn, en het op een leuke manier zijn of haar talenten kan ontdekken, zonder het gevoel te hebben te moeten presteren? Kan je kind wel wat zelfvertrouwen en innerlijke kracht gebruiken?

Laat je kind kennismaken met Helend ademen, voor kinderen van 10, 11 en 12 jaar

Maximaal 4 deelnemers

Aanmelden bij Lucie van Dijk: www.debregecoaching.nl - 06 404 709 11

Ik adem de volheid van de adem en

ik ben vol levensvreugde, ik heb plezier en geniet van wie en wat ik ben!

ik voel me thuis in mezelf, ik durf mijn kracht te laten zien en mezelf te laten horen!

ik vind het fijn om te ontdekken, te creëren en dit te delen!

ik...

 

 

 

Plan in overleg een datum en tijdstip, voor jezelf of samen met anderen om een ademsessie te beleven.

Een workshop Helend ademen kan plaatsvinden bij De Brêge coaching, bij jou thuis, in het Droomhuis in Een, in MFG De Kompenije in Jubbega, in De Miente in Oosterwolde, in Sportcentrum Unifit in Gorredijk of in een locatie bij jou in de buurt. Op ochtend van 10. tot 12.00, op middag van 14.00 tot 16.00 of in de avond van 19.30 tot 21.30

 

    

 

 

Ademen met kinderen naar kind in balans.

Niet je bestemming is van belang, maar je reis er naartoe. Gandhi.

Zodra aan de elementaire levensbehoeften is voldaan, zijn de meeste pasgeboren baby’s volmaakt gelukkig. Verleden of toekomst speelt nog geen grote rol. Ze leven in het Nu. 

Zodra een kind leert observeren en praten, lijken die gelukzaligheid en kinderlijke onschuld te verdwijnen. Met een schok ervaart het dat de wereld uit balans is. De adem brengt het kind terug bij de oorspronkelijke balans.

 

Lichaam, geest, ziel en energiebalans zijn als één geheel te beschouwen. Dit geheel vormt onze basis, onze eigen oorsprong. Kinderen staan dichter bij hun eigen oorsprong dan volwassenen. Door hun grotere gevoeligheid voor prikkels kunnen ze gemakkelijker uit balans raken dan volwassenen. Tegelijkertijd biedt deze gevoeligheid hun de unieke gave om hun oorspronkelijke balans snel te hervinden.

Via de adem ontstaat er een verbinding tussen ontspanning, voeding, beweging die in het dagelijks leven ruimte biedt om jezelf te zijn. Los te komen van verwachtingen van buitenaf, je eigen balans te vinden en te behouden.

De enige die jouw eigenwaarde bepaalt, ben je zelf.

Balans door de verbinding tussen lichaam, geest en ziel te herstellen, je minder laten meeslepen door de veelheid aan dagelijkse prikkels.

Je bent hier om je unieke talenten in te zetten om jezelf en anderen gelukkig te maken.

 

Een inspirerende tekst van Linda Rood.

Het vertelt wat Helend ademen mij heeft gebracht.

Een vraag. Verloopt je leven op dit moment moeiteloos? Of ben je erg bezig met je best doen om iets te realiseren of bereiken? Er is geen goed of fout antwoord op deze vraag. Het gaat alleen om bewustzijn.

Ben je druk bezig en moet je hard werken om dingen voor elkaar te krijgen? Kost het veel inspanning? Voelt het soms of je tegen de stroom in zwemt?

Wanneer het antwoord ja luidt, dan kun je er volgens mij van uit gaan dat je (voor een deel) ook tegen de stroom van het leven in zwemt. Dat merk je aan situaties die tegen zitten zoals: met de energie in je hoofd zitten, grip proberen te hebben of houden op je levensomstandigheden, je best doen, hard werken, lichamelijke kwaaltjes, moeheid, matheid, inspiratieloosheid en dergelijke. 

Er stroomt een levens flow door jou heen, die door het hele universum stroomt. Het is een flow die vanuit nature naar de hoogste staat van zijn stroomt. Het universum wil graag dat ieder zaadje ontkiemt en uitgroeit tot de vorm die hij in potentie in zich draagt. Wanneer je je overgeeft aan de natuurlijke stroom van het leven, voelt het leven moeiteloos aan. Precies op het juiste moment komen de juiste omstandigheden, mensen en hulp op je pad. Precies op het juiste moment heb je zin en voel je de behoefte om uitdrukking te geven aan wat er op dat moment door je heen stroomt. Dat kan een gedicht zijn, een muziekstuk, de aarde of een steen bewerken, iemand verzorgen, tijd voor jezelf nemen, ja of nee zeggen, linksaf of rechtsaf gaan. Het moment lijkt zich haast vanzelf te ontvouwen. Hoewel je praktisch gezien misschien veel doet, voelt het niet als moeite doen. Het gaat min of meer vanzelf en hoewel je er misschien fysiek of mentaal gezien moe van kan worden, geeft het je ziel energie. Je voelt je vervult. Dit noem ik het Ja gevoel.

Wanneer je deze natuurlijke stroom verlaat, heeft dat waarschijnlijk te maken met ideeën die je hebt over de onmogelijkheid om deze stroom in jezelf te volgen. Je volgt iets waar je diep van binnen nee voor voelt en wat ook tot meer nee leidt. "Oh nee, dat kan ik beter wel of niet doen. Stel je voor dat...." Situaties of omstandigheden die tegenzitten, zijn er niet om jou te pesten en dwars te zitten. Ze zijn een soms wat vreemde en vervormde vorm van hulp en genade die je de weg terug naar huis wijzen. Ze willen je laten zien wat het is, waar je nog geloof aan hecht, wat tussen jou en de vrede van je hart in staat. Los van het feit dat sommige levenssituaties en omstandigheden gewoon weg diepe vreugde of hartverscheurende pijn kunnen geven. 

Hoe meer ideeën je loslaat over hoe je leven zou behoren te zijn, hoe pijnlijk dat soms ook is, hoe meer je kunt overgeven aan het leven. Dat is allereerst wat het leven van je vraagt. Overgave aan het leven wat zich door jou voltrekt. De rest is secundair en volgt daar vloeiend uit voort. 

Hartelijke groet.